Szélvédő és autóüveg csere

Szélvédőcsere minden típushoz

Ha van Casco biztosítása kattintson ide !

Az első szélvédő cseréjét nem csak akkor kell elvégezni, amikor teljesen betört. Sokan halogatják a cserét, pedig a lentiekben felsorolt szempontok miatt nem biztos hogy megéri. Manapság nagyon jó minőségű szélvédőket kaphatunk megfizethető áron! 

Keresse meg az üveget és érdeklődjön a csere áráról, kattintson ide !  

Gyakran már egy kőfelverődés okozta hiba miatt is cserére szorulhat az üveg. Ez lehet repedés, vagy egy apró ütődés, ami szemmel alíg látható. Miért fontos ez? Ezen apró hibák vagy repedések miatt egy ismételt külső behatás következtében a szélvédő azonnal tovább repedhet. Ez sokszor nem csak egy újabb ütődés, kőfelverődés következtében történhet, hanem akár a hideg-meleg kölcsönhatása ( dilatáció ) miatt is. Például ha hidegben ált a gépjármű, és „hirtelen” melegbe kerül ( indítás után egy fűtött garázsba , télen meleg vízzel mossuk az autót , nyáron a tűző napon hideg vízzel mossuk azt stb...), a hőmérsékletváltozás kihat a sérült szélvédőre és az a korábban keletkezett sérülési pontból azonnal tovább repedhet. A kőnyom javítása után is érdemes a fent leírtaktól védeni a javított üveget.

Amennyiben kőfelverődés van a szélvédőjén kattintson ide ! 

Szakmai szempontból nézve - erre érthető módon sokan nem gondolnak - a szélvédőnek a karosszériát merevítő funkciója is van, ami egy repedéssel csökken. Amíg egy újabb kődarabbal való " találkozás " vagy akár egy ütközés alkalmával egy hibátlan szélvédő el tudja látni védelmi funkcióját, addig egy repedt szélvédő nem olyan mértékben védi utasait mint egy sérülés mentes. 

Műszaki vizsga alkalmával komolyan szemügyre veszik a szakemberek a szélvédő és ablakok állapotát. Ha hibát, repedést találnak rajta, azonnal visszautasítják a gépjármű vizsgáztatást. Nem is mindig kell eljutnunk a műszaki vizsgáig. Amennyiben közúti rendőri intézkedéskor " kiszúrják ", hogy a vezető előtt szélvédőhiba vagy repedés látható, komoly büntetésre számíthatunk, hiszen ilyen hibás szélvédővel való közlekedés veszélyezteti a saját és utastársunk, valamint a közlekedésben résztvevők biztonságát is.  

Ha a szélvédőn - esti vezetéskor, esőben vagy szembe a napsütéssel - nehezen látunk ki ez mitől van ? - kérdezik sokan. Közlekedés során a szélvédő különböző nagyságú kavicsokkal, porszemekkel találkozik. Ezek a felületen apró " krátereket " képeznek melyek megtörik az üvegre érkező fényt. Ez általában - az üveg minőségétől függően - 100000 - 150000 kilóméter megtétele után magától bekövetkezik. Emiatt is lehet nagyon kellemetlen a vezetési élmény !   

 

Szélvédő cserével vagy javítással forduljon hozzánk bizalommal,
15 éves tapasztalattal vállaljuk minden típusú gépjármű szélvédőcseréjét, javítását.
 


Visszahívhatjuk? Kattintson IDE !

Nézze meg Szélvédő csere VIDEÓNKAT ITT !

 

 

Előkészület szélvédő cserekor, a burkolatok szakszerű lebontása.

   

Ez után a törött szélvédő kiépítése következik.

   

 A ragasztó elvágása.. 

  

A kárpitok, a műszerfal, a szélvédő koszorú ( karosszéria ) fényezése nem sérülhet meg !

  

A ragasztás előtt előkészítjük a karosszériát és a szélvédőt egyaránt !

  

A rendszám matricát (regisztrációs matrica) " megmentjük " . A ragasztó kinyomáskor is ügyelünk a részletekre..

  

Az új szélvédőt pontosan a helyére illesztjük - így nem kelezkezhet szélzaj sem !

  

Az összeszerelés után a ragasztó száradása következik és az autó menetkész...

  

 

 

 

 

Közösség