Gyakori kérdések - Szélvédő csere, javítás

A kavicsfelverődés javítása megvárható-e?

Igen a javítás megvárható, ideje kb. 30-60 perc. Ha 1 órával a javítás tervezett ideje előtt telefonál,érkezéskor azonnal ön következik.


A javított szélvédőt elfogadják a műszaki vizsgán?

Igen, a megjavított kőfelverődést elfogadják.


A kőfelverődés helye javítás után nyomtalanul eltűnik  ?

Sokféle sérülés van, de mindegyiknek marad egy kis nyoma. Teljesen friss, kagylós sérülés esetén gyakorlatilag minimális, szinte észrevehetetlen nyom marad.


Igaz az, hogy ha a sérülés a szélvédő szélén van, nem zavaró helyen, nem kell vizsgára megjavíttatni az üveget? 

Igen, a vizsgán csak az ablaktörlő által törölt részen nem lehet sérülés. A javítást azonban ez esetben is javasoljuk, mivel a ragasztáshoz közel jóval nagyobb a feszültség, így az javítás nélkül sokkal könnyebben megreped.


Miért kell leragasztani a szélvédőt, ha felverődik egy kő? 
A sérülésbe beszivárog a víz, a piszok. Bár a vizet ki lehet szárítni, de a szennyződést nem lehet eltávolítani, ami a javíthatóságot csökkenti.


Régebbi sérülés is javítható? 

Igen, bár az eredmény nem lesz tökéletes. Ha nem volt leragasztva a sérülés, már egy autómosás is rontja az eredményt. Főként a lilás árnyalatú un. "solar"(hővédős) szélvédők , ha nincsenek megjavítva, a két üvegréteg közötti fólia néhány nap után elszíneződik, és ez a javítás után is meglátszik.


A repedt szélvédő mennyire javíthatóak? 

Sajnos a repedt szélvédő nem javítható! Vannak "szakik" akik próbálkoznak vele, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a repedés nagy valószínűséggel tovább indul a " javítás " után, így a szélvédő csere elkerülhetetlen - viszont a " javításért " feleslegesen fizettünk!


Kőfelverődés nélkül megrepedt a szélvédőm, mi okozhatta? 

Lehetett ez az autónak korábbi, akár évekkel ezelőtti sérülése. Lehet, hogy bontott, sérült szélvédő volt az autóban. Gyakori, hogy a fém perem a ragasztó alatt rozsdásodik, ami megfeszíti a szélvédőt. Az sem ritka amikor egy apró kavics szinte észrevétlenül sértette meg a szélvédőt ahonnan azután elindult a repedés. Látható, hogy az ok nehezen állapítható meg ezért a felelősség is. Az üveggyárak nem vállalnak garanciát a szélvdő ilyen jellegű sérülésére, ezért a forgalmazó és a beépítőműhely rugalmasságára hagyatkozhatunk csupán.


A szélvédőcsere megvárható?

Igen, a mai modern szélvédő ragasztóknak köszönhetően az autót nem kell napokig nélkülözni. Műhelyünkben kényelmesen töltheti idejét amíg autója elkészül. Ez típustól függően 3-4 óra lehet. Ezt az időt a légzsákok miatt szigorúan be kell tartani. Ha gyorsabb megoldásra van szükség némi felár ellenében kérheti gyorskötésű ragasztó használatát is. Így autója akár 2 óra múlva menetkész lehet. 


A szélvédőm cseréje idején bent lehetek a műhelyben?

Biztonsági okokból sajnos nem. Inkább azt ajánljuk, hogy ügyfélvárónkban várakozzanak a javítás ideje alatt.Szervizünk tervezésekor külön ügyeltünk arra, hogy Ön kellemes környezetben, de autóját mindig látva várhassa meg a szélvédőcserét!


Ha a szélvédőmet nem a márkaszervizben cserélik elveszik a garanciám?

Nem semmi esetre sem, hisz itt nem karbantartási javításról van szó! Ha gumiabroncsot cseréltet vagy vásárol egy gumisműhelyben, úgy sem veszik el a garancia! Magára a termékre és a munkára, természetesen a forgalmazónak  ill. a beszerelőnek kell garanciát vállalnia.


Milyen garanciát adnak a szélvédő csere után ?

A garancia az AUTÓÜVEG ABC-nél 10 évet jelent! Ez teljeskörűen vonatkozik az Ön autóján elvégzett autóüveg javítási illetve beépítési munkákra! Nagy szakmai gyakorlatunk mellett a beépített  gyári beszállítói szélvédőknek és a felhasznált csúcsminőségű ragasztóanyagoknak köszönhetően csak kevés esély van arra, hogy valamilyen probléma előforduljon. Azonban bármilyen jellegű észrevétele, kifogása lenne (beázás, üvegkimozdulás, keretkilazulás, üvegtorzítás, fóliásodás, stb), természetesen garanciálisan kijavítjuk, sőt ha kell cseréljük azt! Mindezt gyorsan és rugalmasan, hogy Ön maximálisan elégedett ügyfelünk legyen a jövőben is!

Az általunk elvégzett munka és beépített, felhasznált termék csak első osztályú illetve gyári beszállítású lehet, hisz tudjuk csak így lehet biztosítani és megtartani a legmagasabb minőséget


Szélvédő cserét akár az otthonomban vagy a munkahelyemen is elvégzik ?

Igen, Ha van casco biztosítása az Országban bárhol.Az Ön által megjelölt helyen és időpontban szervízautónkkal.

Casco hiányában egyenlőre csak Budapest körzetében tudunk segíteni szervízautónk segítségével.


CASCO biztosításom van, a kötvényben az áll az önrészről, hogy 50000 Ft vagy 10%, mi vonatkozik a szélvédőcserére?

Szélvédőcserénél alapvetően a százalékos önrésszel kell számolni! Amit nálunk nem kell megfizetni, mert ezt mi kedvezményként átvállaljuk!

Nézze meg a részleteket a casco ügyintézés menüben.


Szélvédő cserénél mit lehet tenni a rajta lévő autópálya és egyéb matricákkal?

Az autópálya-matricát, az uniós rendszámhoz tartozó matricarendszámot és a legtöbb kerület parkolási matricáját könnyen át tudjuk ragasztani az új szélvédőre.


A szélvédő körüli gumikeretet is minden esetben cserélni kell?

Gyakran felhasználható a régi is, igyekszünk nem cserélni, csak a végső esetben.


Az előttem haladó gépkocsiról kavics verődött a szélvédőmre és az elrepedt, fizet a biztosító?

Az eset csak akkor egyszerű ha Önnek van CASCO biztosítása. Ha nincs, akkor a kárt okozó gépjármű kötelező biztosítása fizetne, de ez sajnos a tapasztalat alapján csak elmélet, mert az esetek 90%-ban a biztosító a kárigényt elutasítja mondván „nem okozat a kár hanem velejáró eset”.  Egyszerübb az ügy ha a kárt egy előttünk haladó teherautó rakománya okozta (pl. tégla darab, stb) , ilyenkor a teherautó kötelező biztosítása fizeti a kárt.Menetlevél vagy fuvarlevél mindenképpen legyen ! Bár, elég hosszú az ügyintézés nagy türelemmel végigjárható!


A autóm esőérzékelője nem, vagy nem megfelelően működik, javítható ez?

Az esőérzékelő egy szilikonos testen keresztül veszi a szélvédőnkre érkező esőcseppek által keltett jeleket egy optikai  " szem " segítségével, és adja tovább az ablaktőrlőlapátok működtetéséért felelős elektronikának. Amennyiben ez a szilikon nem illeszkedik tökéletesen a szélvédő belső feléhez abban az esetben az érzékelő nem, vagy nem megfelelően működik. Ez a szilikon test egyszerűen a szélvédő kiszerelése nélkül javítható, cserélhető általában néhány ezer forintért.


Ha van olyan kérdése a témával kapcsolatban amire nem kapott választ, kérjük írja meg és közzé tesszük itt.


 

 

 

 

Közösség