Autóüveg javítás

Autóüvegen keletkezett kőfelverődés javítása

Kavicsfelverődés éktelenkedik autóüvegén ? Érdemes odafigyelnie a problémára, hiszen nem csak esztétikai problémáról van szó, hanem akár a közlekedés biztonságát is zavaró sérülésről. Egyetlen apró kavics képes arra, hogy nagyobb károkkal is szembe kelljen néznie a későbbiek során, ugyanis az első autóüveg nem csak a zavartalan kilátást teszi lehetővé, de a karosszéria merevítésében is nagy szerepe van. Fontos tehát, hogy már az első repedés vagy felverődés alkalmával autóüveg javítás mellett döntsön..

Tudta, hogy a kavicsfelverődés okozta sérülésre a későbbi hőmérsékletváltozás is hatással van? Legyen szó a téli hidegben történő autómosásról, vagy nyáron a hideg vízzel történő tisztításról, és máris előfordulhat, hogy az egykor apró sérülés nagyobb repedéssé növi ki magát. Bizonyított tény, hogy az autóüveg ilyen módon már nem képes feladatának ellátására, amit műszaki vizsga alkalmával a szakemberek is azonnal kiszúrnak. Saját és családja biztonsága érdekében rendkívül fontos tehát, hogy időben sor kerüljön az autóüveg javítás kivitelezésére, mely a biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlen.

Az autósok gyakran találkoznak azzal a helyzettel, hogy napsütésben vagy esőben nem látnak ki rendesen az első autóüvegen, még az elsőre talán épnek tűnő felület ellenére sem. Ennek oka egészen egyszerű, ugyanis az autóüvegen folyamatosan apró, leginkább kráterszerű sérülések keletkeznek akár a porszemektől, vagy mikronnyi kavicstörmeléktől. Idővel tehát akkor is aktuálissá válhat az autóüveg javítás vagy csere, ha látványos sérülés nincsen azon.

Gyakran előfordul, hogy a hétköznapi teendők mellett nincsen idő az autóüveg javítás feladataival foglalkozni, hiszen a szerviz felkeresése és a várakozás csak tovább növelik az elvégzendők számát. Ilyenkor jön jól az olyan szolgáltatás, mely házhoz érkezik, és ilyen módon teszi lehetővé akár otthonában, akár munkahelyén, vagy bármilyen megbeszélt helyen az autóüveg javítás elvégzését. Az autóüvegek állapotára akkor is érdemes ügyelnie, ha még gond nélkül tudja azt használni. Az apró sérülések idővel nagyobbak lesznek, és nem csak a kilátást akadályozzák, de a közlekedés biztonságát is ellehetetlenítik. 

A kőfelverődésből származó sérülést vákuum technológián alapuló módszerrel javítjuk. Abban az esetben, ha az autóüveg a sérülési pont javítását követően tovább repedne, később az üveg cseréjének árából levonjuk a javítás költségét. A repedt autóüveg sajnos biztonsággal nem javítható.

Autóüveg javításhoz speciális, műgyanta alapú anyagot használunk, amely megegyezik az üveg fénytörési mutatójával, és örök garanciát adunk, hogy a javított kőfelverődés nem veszti el átláthatóságát és nem sárgul be. Ha már az autóüveg sérülése nem javítható, akkor sok éves tapasztalattal a hátunk mögött szakszerűen elvégezzük annak cseréjét a fentebb leírt technológia alkalmazásával.

Hívjon bennünket és soron kívül javítjuk a szélvédőjén keletkezett sérülést! 

Néhány sérülés amit érdemes lett volna javítani :

 

    

 

Az autóüvegen lévő sérüléseket érdemes - persze, ha észrevehető - komolyan venni. Ezt azért írom, mert sok ügyféllel találkozunk akik repedt autóüveggel jönnek hozzánk és kérdezik: " miért repedt el , nincs is rajta kőnyom ". Nagyon sokféle kőnyom létezik. A legrosszabb az ami az első autóüveg szélére mér ütést és ezáltal az üveg azonnal elreped - ilyen esetben sajnos nincs mit tenni , jöhet a csere. Nem kevésbé rossz az amikor ugyan ide csapódik a kő, de azt nem vesszük észre azonnal - erős menetzaj, HiFi. Csak egy kis nyomot hagy maga után ( majd elegánsan távozik.. ) és a későbbiekben " magától " elreped az üveg.

    

A következő eset az , amikor azonnal észrevesszük a kő okozta nyomot. Ekkor haladéktalanul ragasszák le a sérülést " cellux-al " és keressenek meg bennünket ( feltéve ha nem nagy a távolság ) vagy egy profi autóüveges műhelyt és javíttassák meg. A javításra akkor érdemes csak költeni, ha a keletkezett repedés nem hossszabb mint 1 cm ! 

    

Ha hosszabb a repedés mint 1 cm , akkor a javítást nem javasoljuk. A tapasztalat azt mutatja, hogy ilyenkor a javítás után a repedés tovább indul.

 

     

Ahol az autóüveg javítást végezzük

Autóüveg javítás Budapest

Autóüveg javítás XI. kerület

Autóüveg javítás Budaörs

Autóüveg javítás Csepel

Autóüveg javítás Budafoki út

 

 

 

 

Közösség