Az Autóüveg piac

Napjainkban már a gépkocsikat olyan alkatrészekből építik össze az „ autógyárakban „ amelyeket külön-külön tendereztetések alapján vásárolnak az alkatrészek gyártóitól. Ezek az alkatrészgyártók megfelelő ár mellett megfelelő minőséggel kell megjelenjenek, különben az autógyár alkatrész beszállítót vált.

Nincs ez másképp az autóüveg és szélvédő alkatrészekkel kapcsolatban sem.

Az autóüvegek és szélvédők 60-70 %-át a piacvezető eredeti alkatrész gyártók állítják elő. Hazánkban ezek közül jelen van   a Saint Gobain Sekurit Autover és a Pilkington. Egy magyar autóüveg és szélvédő  nagykereskedés  Pilkington által történt  felvásárlásakor a Guardian és a Splintex kiszorult Magyarországról ( ez utóbbit később felvásárolta az AGC ) . Ezen gyártók termékeit nevezzük még első beszállítói termékeknek is. Ezekből az autóüvegekből  - mivel ugyanabban a gyárban készül - csak az autómárka jele hiányzik, minőségük egyező azzal ami az autóba először beépítésre kerül az autógyárban. Néhány példa a gyári autóüvegre és szélvédőre : Sekurit Saint Gobain , Pilkington , Guardian , Triplex XXX , Soliver , Splintex , Sigla , Sicursiv , Lameks , Fuyao.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A felsoroltakon kívül mindegyik után gyártott ( ezekről majd lejjebb szólunk ). Tapasztalatunk alapján mindkét hazánkban működő konszern ( Pilkington és Saint Gobain Sekurit ) kifogástalan termékeket gyárt , termékeiket forgalmazzuk, azonban - hogy versenyt tudjanak tartani a konkurencia áraival és az egyre kisseb pénzű emberek igényével - bevezette szortimentjébe a márkaidegen lengyel, spanyol, magyar, és kínai termékeket is.

Amennyiben Pilkington vagy Saint Gobain Sekurit szélvédőre, hátsó szélvédőre vagy oldalüvegre van szüksége kérem keressen bennünket elérhetőségünk egyikén : ITT

A fennmaradó szelet ( 30-40 % ) a kisebb autóüveg gyáraké. Ezek azon gyártók amelyek termékeiből minőségi kritériumok hiánya  miatt csak néhány ( vagy egy sem ) szerepel az első beszállítók listáján. Ilyenek például ismereteink szerint: Nordglass, Salglas. Léteznek más márkák is  rosszabb minőségben, török, szíriai valamint litván és még ki tudja milyen gyárakban, de ez egy külön kategória! Néhány márka amit ne válasszanak soha: Yantai, Royal glass, Capitalglass, Ps laminated, Dora Glass, Technoglass. Egyébként ezek az autóüvegek is rendelkeznek úgynevezett E-szabványjellel, ami mögött van ugyan némi minőségbiztosítás, de 12 év és 15000 szélvédő beépítése után tanácsoljuk ezek elkerülését.

Amennyiben Nordglass vagy FUYAO szélvédőre van szüksége kérem keressen bennünket elérhetőségünk egyikén : ITT

f.   

 

 

 

Közösség