Szélvédő Kőfelverődés javítás szakszerű formában

2020-12-03 11:18:53 Hasznos tanácsok Szélvédő Javítás nincs hozzászólás

Évszaktól függetlenül, elég veszélyes sérült szélvédővel közlekedni

 

Évszaktól függetlenül, elég veszélyes sérült szélvédővel közlekedni, főleg akkor, hogyha a kőnyom pont a látóterünk közepén helyezkedik el. Különösen a Nappal szemben kellemetlen ilyenkor a vezetés, mert a kőnyom megtöri a fényt. A szélvédő javítás egy különleges vákuum technológián alapuló módszerrel történik, ami akár helyben is elvégezhető. Ez azt jelenti, hogy egy megbeszélt időpontban és helyszínen, a kiérkező szakember el tudja végezni a szélvédő javítást.

Ritka, viszont megtörténik, hogy a szélvédő javítást követően, az üveg egy idő után elkezd tovább repedni. Ebben az esetben, a javítás ára levonásra kerül a szélvédő csere árából. Amikor már repedésről beszélhetünk, nincs mese, cserélni kell, mert ilyen üveggel életveszélyes a közlekedés. Különösen télen okoznak nagy problémát a kőnyomok. Ekkor ugyanis a nedvesség is közrejátszik, hiszen beszivárog az apró repedésekbe, itt megfagy, kitágul és szétfeszíti az üveget.

Sokszor megtörtént, hogy egy hideg reggelen a fűtés bekapcsolása után, egy kattanást követően szétrepedt az egész szélvédő. Ez ellen egy egyszerű módszerrel védekezhetünk, mégpedig úgy, hogy a szélvédő javítás előtt a sérülést leragasztjuk ( cellux ). Árak tekintetében mindenképp költséghatékonyabb, mint a csere, mivel így gazdaságosan menthetjük azt, ami még menthető.

Hozzászólások






Írja be a fenti szöveget: