Az Üveg egy Folyadék !

2017-01-05 11:24:55 Hasznos tanácsok szélvédő 3 hozzászólás

Bizonyosan furcsán néznének rám ha azt mondanám, hogy az üveg folyadék !

Bizonyosan furcsán néznének rám, ha azt mondanám, hogy az üveg egy folyadék. Márpedig, ha kémiailag vizsgáljuk, mégis ez a helyzet. Mi azonban szilárd formaként ismerjük, amit homok hevítésével, olvasztásával, majd hűtésével készítenek. Léteznek speciális eljárással gyártott üvegeket, mint például a szélvédő is, ami edzett üveg, vagyis több réteg összeillesztésével készítik, vékony fóliával látják el a nagyobb biztonság érdekében. Így, ha törik a szélvédő, akkor nem hullik szét apró darabokra, hanem egyben marad. A szélvédőnek több funkciója is van a mai gépjárművekben. Védi az utasokat a fizikai behatásoktól, sérülésektől,de a menetdinamikai jelentősége is nagy. Az első és a hátsó szélvédők meghatározzák az autó sebességét és stabilitását is.A prémium minőségű autóüveget ellátják egy sötétítő fóliával is,mely egyfelől nem engedi felmelegedni az autó belsejét, ha tűz a Nap, másfelől a kíváncsi szemek elől is elfedi az autó belsejét. Így érthető tehát,hogy az autóipar egyik lényeges ága az üveggyártás. Jó néhány gyártót találunk a piacon, és természetesen minden gyártó különböző árkategóriákban készít üveget. Ez a különbség gyakran a minőséget is tükrözi. Az autógyártó cégek versenyeztetés útján választják ki azt az üveggyártó céget, amelyik végül az adott márka gépkocsijaihoz az üvegeket gyárthatja. Magyarországon ma két cég van, amelyik a csúcskategóriás szélvédőket forgalmazza. Az egyik a Saint Gobain Sekurit Autover, a másik pedig a Pilkington. Ezen cégek által forgalmazott szélvédőkről természetesen hiányzik a gépkocsi márkajelzése, azonban minőségileg semmilyen különbséget nem fog tapasztalni az eredeti üveggel összehasonlítva.

Hozzászólások
Vargáné Nagy Erzsébet 2019-05-11 09:15:21
T. Cím! Szeretnék érdeklődni, hogy vitrinszekrény üveg karcolás házi javítására jó- e a szélvédő javító folyadék? Mennyibe kerül? Szállítják- e lakcímre? Válaszukat előre is köszönöm.
Hercz Andrea 2018-06-24 22:43:44
Esetemben egy elég szerencsétlennek mondható helyzet adódott az autóm szélvédő sérülése kapcsán, miután éppen a műszaki lejárata előtt 5 nappal történt, hogy egy kavicsfelverődés után végigrepedt a szélvédőm. Nyilvánvaló, hogy addig nem megy át az autó a vizsgán, amíg nincs kicserélve a szélvédő. A kárfelmérés megtörtént, elindult az adminisztrációs ügymenet a biztosítóval és a szervizzel, azonban kiderült, hogy az Opel Amperához jelenleg nincs készleten szélvédőüveg, Európa szerte hiánycikk és csak hetek múlva van kilátás arra, hogy megérkezik rendelésre... Sakk-matt! Ilyenkor mit lehet tenni??? Létezik valamilyen igazolás vagy hivatalos dokumentum, hogy folyamatban van a dolog és önhibámon kívül kerültem ilyen helyzetbe? Ha igen, akkor mely szervnél kell intézni és mi a menete a dolognak?
xu yongbing 2018-02-25 06:26:10
Szélvédő javító folyadék
toyota






Írja be a fenti szöveget: